Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: egy bőröndgyűjteményem is összejött, hisz épp az előző cikkben meséltem a gyűjtőszenvedélyről, és arról, hogy milyen fennakadást okozhat, ha a korábbi beporosodott ízlésű dolgainktól nem bírunk megválni. Továbbá arról, hogy valami megváltozott, más irányt vett... 

Nem gondolom azt, hogy a tárgyak, amiket régen szerettünk, és a nyakunkon maradtak, mind-mind olyanok, amelyek fölött eljárt az idő. Sőt! A mieink például nagyon szépek. Csak egyszerűen el kell dönteni, hogy az ember raktárt, boltot, avagy lakást akar-e berendezni.

Vannak bőröndjeink is, amelyeken meg szoktak döbbenni a hozzánk a látogatók. Nyilván azért, mert tizennégyen vannak, hozzá a két láda, és sokáig megvolt egy majdnem ládányi méretű bőrönd, amitől már megváltunk fájó szívvel... – és mindez ez valóban felvethet kérdéseket. 

Pack Up Your Troubles... http://bec4-beyondthepicketfence.blogspot.com/2012/05/pack-up-your-troubles.html
De mi végre ez a sok utazótáska? 

Úgy kezdődött, hogy találtam egy régi bőröndöt a padláson, amit elkezdtem rendeltetése szerint használni. Húsz éve, amikor még nem volt "vintidzs", elég eredeti ötletnek számított, ha az ember adidas táska helyett egy öreg bőrönddel mászkált. 

Az első lakásaimban elkezdtem doboznak, fióknak, tárolónak használni őket, amikor egyre többen lettek. Utazóláda is került melléjük, ami dohányzóasztalként szolgál. 

total.jpg

De az igazi ok mélyebben keresendő. A bőrönd nekem az útra kelést az állandó változást (milyen ellentmondás, nem? – állandó változás) jelenti, és jeleníti meg minden eddigi lakásomban. 

Ha régebb óta olvassátok a blogot, már eleve furcsa lehet, hogy aránylag rövid idő alatt kapásból 3 lakást láttatok. És előtte is volt jó pár tucat, ahol éltem. Nem vagyok az a kimondott lehorgonyzós típus, ami a lakásokat illeti... 

How to restore old suitcases...  I want these for ottomans!!!! How cool would that be!

Egyelőre nem arra vágyom, hogy valahol örökre berendezkedjem. Örökre? – Ez a szó számomra meg sem fogható a tárgyi valóságban.Talán ez adja a kedvet és a bátorságot, hogy folyton cseréljek, játsszam a helyszínekkel. Látjátok, a bútorokkal kevésbé, de immár ez a gát is elhárul, az éppen zajló kiárusítással, kiürítéssel. 

Where in the world do you find these cool suitcases.....without busting the bank to pay for them.

Ne botránkozzatok meg, de még a nemrégiben felújított piros kredenc is menni készül. Hogy miért? Találtunk helyette olyat, ami arányaiban jobban passzol. Ezt a darabot pedig boldogan látnánk viszont valami vagány helyen, ahol nagyon szeretik. 

For the globetrotter with a taste for vintage decor: a suitcase upcycled into a genius dressing table. #EtsyFrance

Visszatérve a bőröndökre, ha ti is szeretitek őket, és hozzám hasonlóan szívesen emlékeztetitek magatokat arra, hogy minden változik, és alapvetően minden mulandó, akkor nézegessetek szellemes újrafelhasználó ötleteket a Nem Art Decor Pinterest oldalán. Ilyen módon talán könnyebb közel engedni, elfogadni ezt a nehéz filozófiai igazságot. Könnyebb lesz szokni a gondolatot...

Babarczy Veronika
fotók: Pinterest.com