1.jpg

Gyakran hallunk arról, hogy mennyire kiemelt szerepe van manapság a lakberendezésben a fürdőszobának. Míg a wc-ről ilyen értelemben alig esik szó. Ezt az egyensúlyt kívánja helyrebillenteni ez a cikk.
A wc ugyanis éppen ilyen fontos. A nyugalom szigete – kellene, hogy legyen – a lakásban és a munkahelyeken egyaránt. Az egészséges élettani működésünkhöz ugyanis szükséges, hogy kellő időt szánjunk az ott-tartózkodásra. (Az kisgyerekes anyukáknak nincs semmilyen dizájntanácsom azon kívül, hogy kitartás, hamarosan felnő!)

Mielőtt a külcsínra fordulna a figyelmünk, egy nagyon fontos témáról essen szó, mégpedig a vízhasználatról. Sajnos nálunk nincs még a köztudatban, ezért talán csak országosan néhány család tesz erőfeszítést, hogy a szürke vizet újrahasznosítsa a wc-ben. Aki csak teheti, válassza azt a megoldást, hogy a kézmosó vizet használja wc öblítésre. 

2.jpg

Feketén-fehéren

Ez az örök érvényű, megunhatatanul klasszikus összeállítás úgy 100 éve. Az alábbi példák jól mutatják majd, hogy a fehértől a csipetnyi feketén át a többig, egészen izgalmas, hogy hova tesszük a hangsúlyokat. és máris egy egyedi teret alkottunk, nem túl sok és bonyolult hozzávalóval.

 

A kék is örök 

A másik vízesblokk klasszikus a kék. Mára minden árnyalatát használjuk, és nem ijedünk meg a sötétebb tónusoktól sem, kisebb helyiségekben, úgyis mindegy neki, hisz meglepő hasáokat lehet így elérni.

 

Még több cementlap 

Egy cseppnyi helyiségbe elég lehet némi maradék is, amihez olcsón is hozzá lehet jutni, és máris csodát tesz. Pláne, ha szellemes körítést is kap.

 

Fa, tégla, kő

Még mindig tartja magát, hogy vizes helyiségben ne használjunk fát, pedig, ha megnézzük az első fürdőszobákat... Próbálkozzunk bátran. Már az is melegebb hangulatúvá teszi a helyiséget, ha csak kis felületen megjelenik a fa.

A téglát sokan szeretjük, és talán a színe miatt, vagy, hogy emlékeztet az ősi kézműves hagyományokra, nem tekintjük rideg-hideg anyagnak. Sokan bizonyára tartanak attól, hogy tisztíthatalan a felület. Nem az. 

A kő (és a kőhatás) inkább a modern otthonok sajátja, de nagyon szép és elegáns tud lenni akár egy kevés is.  

Lazulás csipetnyi poénnal

A humor biztosan jó tesz, mindig, minden helyzetben. És abszolút tekinthető dekorációnak! 

Dekoráljatok bátran és merítsetek ötleteket a Nem Art Decor Pinterest albumából!

Babarczy Veronika