hangfal-4244.jpg

A rólunk szóló beszámolókat mindig azzal kezdem, hogy az aktuális fejleményeket könyvelem a korábban közzétett feladatlistánkban. Most kicsit megelőlegeztem magunknak, holott, még nem 100%-osan készültünk el.

Ezúttal hangfalat renováltunk.
A férjem ősrégi hangfalairól van szó: házilag készült darab, amit annak idején egy disszidáló barát hagyott a férjem édesapjára. Később a fekete védővásznak kiszakadtak, Kispál idézetek is rákerültek krétával, egy szó mint száz, nem ártott neki egy kis átalakítás.

A helyét már a villanyszereléskor kialakítottuk, és azóta egy forgatható, csuklós távtartó is felkerült a falra, de magához a doboz felújításához csak most jutottunk el.

Először is szétszedtük, és a régi fekete takarószövetet natúr zsákszövet jellegűre cseréltük, a fára tűzve.  

hangfal-4249.jpg

Igen, tudjuk, hogy a gyönyörű, formatervezett hangfalak vannak a piacon. De ez a régi Tesla sem szemétre való, igazán jól funkcionál, és sajnálnánk kidobni, így kicsit felfrissítjük inkább és még jó darabig szolgál nálunk. Mutatom a lemezjátszót és a hozzá tartozó erősítőt, így bizonyára jobban megértitek ezt a döntést... Összetartoznak.
(A képen egyébként a korábban használatos hangfalaink láthatók, amelyeket régi rádiókból alakított ki egy ügyes kezű barátunk.)

img_9199.jpg

Ebbe a sarokba kerül majd az egyik hangfal, a nappaliban. Idővel ugyan némiképp megváltozott – például eladtuk a komódot –, és még fog is, majd mutatjuk, miként.

img_9206.jpg

hangfal-4250.jpg

A konyhában felállított "műhelyemben" pedig egyik este átkentem a sötétkék műbőr borítást, a szokásos Annie Sloan krétafestékkel. Változatlanul nagyon hálás vagyok Annie-nek, hogy ezt a könnyen használható, jó minőségű, gyorsan száradó anyagot kitalálta!

A fotó is mutatja, milyen szaporán járt a kezem, tényleg gyorsan megvolt a festés.

hangfal-4245.jpg

hangfal-4247.jpg

Akár fafelületnek is nézhetné az ember, de száradás után szép matt lett a felület, amit a waxolás se befolyásolt túlságosan. 

hangfal-4248.jpg

Kicsit lett csak mélyebb tónusú a szín. Ilyen megkímélt használati tárgyhoz, mint egy hangfal magasan a falon, ez a festék tényleg tökéletes választás.

hangfal-4251.jpg

Még aznap össze is raktuk, és meglehetősen elégedetten tértünk nyugovóra.

hangfal-4253.jpg

Valamelyik hétvégén az lesz a program, hogy felkerül a helyére. 

hangfal-4254.jpg

 

Közben számos előrelépés történt: megkezdtük a dolgozószobai, valamint a konyhai beépített szekrények konkrét tervezgetését, ez a munka is elindulhat nemsokára. Valamint a karosszékünkért is eljött a kárpitos. A hozott szövetekből ki is választottunk egy nekünk tetsző színűt, és nemsokára elkezd vele dolgozni. Mire elkészül, mi is elkészülünk a nappali sarokkal, ahova a fotel kerül.
Hamarosan mindezekről beszámolunk! 

Babarczy Veronika
Oláh Gergely Máté