vercsi_szines_ff.jpg

Babarczy Veronika a blog szerkesztője

Az eredeti szakmája szerint kommunikációs szakember, újságíró, idővel lakberendező lett. Különböző területeken szerzett tapasztalatokat, amelyeket a vizuális érdeklődés és érzékenység fűz egy szálra: művészeti tanulmányok, majd néhány év televíziózás után – emellett színházi- és játékfilmes munkái voltak – végzett a Pázmány Bölcsészkarán. Lelkes lakásfelújítóként eleinte a Nem Art Decor blogot indította útjára, amely könnyed, kreatív szemléletmódot, bátor alkotókedvet igyekszik elhinteni, kikacsintva a képzőművészet, a film, a színház felé és egyfajta ízlésmissziót vall küldetésének. Sikerül remek írókat és együttműködő partnereket is meghívnia, hogy betársuljanak. A blog és a lakásfelújítások új szakmai irányt hoztak: időközben végzett lakberendező lett, aki tervezést és tanácsadást is vállal. 

gergo.jpg

Oláh Gergely Máté fotós

Miközben kamaszkorától elkötelezetten fényképez, kommunikációt és angol irodalmat tanult, majd lapoknál szerezett újságírói tapasztalatot és reklámcégeknél másfélét. Jelenleg szabadúszó, minden műfajban alkot, de legszívesebben utcafotókat készít.

barsib.jpg

Barsi Boglárka fordító, zenész, énekes

Angol szakos tanárként végzett az ELTE-n, fordító, zenész, énekes. Pár év angliai és franciaországi tanulás és utazás után Budapesten próbált szerencsét. Hazatérte után hamarosan férjhez ment és egy kis nógrádi faluba költöztek. Három gyerekük született. Mivel már szépen cseperednek, az internet világa lassan beszüremkedhet egy-két fordítási munka erejéig, és no, és néha kisebb cikkek is beleférnek.

racznora.jpg

Bódis Orsi sütiművész

Zseniális logisztikai szakember és gasztrozseni/őrült. Utóbbit olyannyira komolyan gondolja, hogy harmadik diplomája a cukrászat lesz. Hamarosan. Addig is mesél arról, hogyan teremthetünk otthont illatokkal, ízekkel sőt, időnként egy-egy különleges receptet is elleshetünk.

czinki1.jpg

Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikus

Írásai a Magyar Narancsban, az Élet és Irodalomban, a Kalligramban, a Hévízben, más folyóiratokban és a blogján jelennek meg. A Fejér Megyei Hírlap tárcaírója. Sokáig a KafkaBeat Kocsmaszínház rendezőjeként, programszervezőjeként dolgozott. A József Attila Kör elnökségi tagja.

balog_adri_ff.jpg

dr. Balog Ágnes táj- és kertépítész, környezeti nevelési szakember

A Corvinuson végzett és szerezett tudományos fokozatot a nemzeti parkok témájában. Tanított, dolgozott tervezőirodában, hivatalban, civil szervezetnél, mindemellett máig magántervezőként. Kerteket, parkokat, játszótereket, egyéb közösségi és magán szabad tereket tervez, szem előtt tartva a természetbarátság és a környezetkímélés elveit. Több éven át foglakozott környezeti neveléssel. Egy évtizede családjával „kitelepült” a Nagyvárosból, azóta egy kísérleti természetbarát komplex lakóegyüttes lelkes társtulajdonosa és -működtetője.

p_erenyizs.jpg

Erényi Zsuzsi - Építész-, belsőépítész, mellette “bútorszínező”

Gyerekkora óta végig kíséri a művészetek iránti érdeklődés. Tanult kerámiatervezést, tárgyrestaurálást, rajzolni, festeni, fotózni, majd a MOME-n építészként végzett. Bútorokat festeni otthon, 2 kisgyereke mellett kezdett - mindegyik felújított darab egyedi, személyes élményeit, érzéseit közvetítik.

kara_laci_ff.jpg

Kara László építészmérnök, belsőépítész

A Műszaki Egyetem Építészkarán végzett, ahol jelenleg tanít is. Több évig építészirodák munkatársa volt, referenciái közé tartozik a Lánchíd 19 design hotel, magánlakások átalakítási munkái, de felújított présház is Dörgicsén. Költséghatékony passzív házak, ésszerű, letisztult belső terek jellemzik. A fenntarthatóság jegyében szívesen megőrzi az igényesen felújított eredeti nyílászárókat  egy lakás kialakításakor. Szívéhez a Balaton-felvidék áll közel, a Magyar Építészkamara megbízásából könyvet ír a táj építészetéről.

kiss_reni_ff.jpg

Kiss Renáta agrármérnök, közgazdász

A civil értékek és a környezetvédelem az egyetem óta fontos számára. A hazai zöld mozgalomban a kilencvenes évek eleje óta vesz részt aktívan, a Csalán Egyesület keretein belül elsősorban az éghajlatvédelem, a környezeti nevelés a tudatos fogyasztás témaköreivel foglalkozik. A tudatos választás, a zöld háztartás a környezetbarát élet számára nemcsak elmélet, szorgosan gyakorolja nap mint nap választott otthonukban, Balatonalmádiban, férjével és három gyermekükkel.

kat_ff.jpg

Kiss-Takács Kati Londoni Magyar

2002 óta él Angliában, jelenleg rendezvényszervezőként dolgozik. A brit stílusirányzatok kedvelője, és eltökélt szándéka hogy Anglia eddig nem ismert 'otthonos' oldalát mutassa be a lakberendezés iránt érdeklődőknek. Albérletek sora után 2012 tavaszán saját lakást vásárolt férjével Londonban, amit közösen újítanak fel lehetőleg mindent saját kezűleg megoldva. Ezeket a tapasztalatokat osztja meg az olvasókkal.

KM_.JPG

Kovács Mihály gépészmérnök, biokertész

Végzettsége szerint egy autógyár felelős beosztásban dolgozó mérnöke. Szíve szerint kertész is. A gépek és a föld szeretetét is örökölte - nagyapja hobbi feltaláló, és nagy szőlész, édesapja szintén gépészmérnök és elszánt biokertész. Vele közösen művelnek egy paradicsomi kertet a Balaton felvidéken. Az ott szerzett tapasztalatokból áll össze egy cikksorozat, itt a blogon.

cili.jpg

Kuba Cili fordító

Klasszikus bölcsész, a cseh kultúra és a nyelvészet szerelmese, örök diák, most éppen doktori képzésen. Emellett fordít, szabadidejében kertészkedéssel, lakberendezéssel és kézimunkával kapcsolatos irodalmakat tanulmányoz és próbálja őket átültetni a gyakorlatba. Szívesen ír is mindezen témákban.

okati.png

Oláh Kati képzőművész

Gyerekként zenei pályára készült, ám a Pető Intézetben diplomázott. Élete kanyargós útján a képzőművészet mellett állapodott meg, festőként alkot, közel 30 éve. Szenvedélyes természetbarát, növények és állatok elkötelezett oltalmazója. A fotózás a hobbija, képein több évtizede gyűjti a Balaton-felvidék táji és építészeti értékeit.

racznora.jpg

Rácz Nóra iparművész

Ruha- és kerttervező, három gyerek anyukája. Városi lévén hiányzott neki a természet közelsége és leginkább az, hogy tegyen érte valamit. Így lett második választott szakmája a kertek tervezése. A közösségi kertek, az ehető virágok, a madarakról való gondoskodás télen mind-mind olyan témák, amelyekről Nóra szívesen ír. Izgalmas és egyben nagyon gyakorlatias sorozattal jelentkezik időről-időre a blogon.

Rostás Péter művészettörténész

A Kiscelli Múzeum igazgatója. A 19 – 20. századi bútor- és enteriőrtörténet kutatója. Könyvei és tanulmányai jelentek meg a Schmidt lakberendezőházról, a biedermeier bútorművészetről, és a Budai Várpalotáról. Az Antik rovatban legkedvesebb szakmai élményeiről ír.

SzalontaiJudit_ff_negyzet.jpg

Szalontai Judit filmes

Ha kell filmes díszletekben berendez, vagy épp kellékes, asszisztens. Ha teheti minden teret átrendez. Szervezett forgatásokat, filmfesztivált, kiállítást. Dolgozott képkeretezőben, kortárs művészeti galériában. Kedvelt stílusirányzatai: skandináv, bauhaus, art deco, retro. Már a vizsgafilje is az 50-es, 60-as évek tárgykultúrájáról szólt. Ír egy blogot, többek között ezekben a témákban.

nemartdekor.jpg

Bóna László tervezőgrafikus

A bölcsészkarról a MOME kedvéért lépett le, jelenleg art director egy ügynökségnél. Nemrégiben fejezték be vidéki házuk felújítását, úgyhogy erősen érintett lakberendezés témában. Azért szeretjük, mert rendkívül sokoldalú, folyton megújuló alkotó. A Nem Art Decor új arculatát ő tervezte.



Kapcsolat

nemartdecor@gmail.com