Kalapacs_horgaszas_.jpg

Az egyik jó hír, amit már meg is osztottam veletek: kiszedték a kalapácsot a kéményből, és nem kellett 4 métert visszabontani (nézzétek a hamiskás mosolyt!). Kiderült, hogy vonalkódos, azaz nem 100 éve ékelődött a kéménybe, hanem valamelyik kortárs kőműves volt ily jeles mestere a szakmájának. Akárcsak Mekk Elek.

Egyúttal a kémény bélelése is elkészült. Párhuzamosan pedig a fűtés és vízszerelés. Ezek most rövid tőmondatok, de, hogy elképzelésetek legyen erről a munkafázisról, fotókkal illusztráljuk. 

IMG_4809.jpg
Ez itt a fürdőszobai padlófűtés! Szép, ugye?

IMG_5136.jpg

IMG_5106.jpg
IMG_5152.jpg
A lakás ilyenkor olyan, mintha robbantottak volna. Eddig is volt már részünk lakásfelújításban, de talán az adja most a sokkal drámaibb hatást, hogy jóval nagyobb a "műveleti terület". Mindenesetre ezen is túl vagyunk, hála az Égnek!

Közben elruccantunk kazánt vásárolni, mert a kéménybéleléssel a felszerelése is megtörténik. Több árajánlat összevetése és referenciák, ajánlások meghallgatása után, egy magyar terméket választottunk. A kazán kombi-cirkó (D-ÉG Euro Condens 25K kondenzációs gázkazán amiről műszaki leírás még: itt), ami egyrészt vizet is melegít, másrészt takarékos üzemmódú, környezetbarát.

IMG_4845.jpg

Egy remek radiátor akcióba is belefutottunk a bemutatótermükben, ha éppen keresésben vagytok, jól jöhet. Fönt az emeleten szanitereket is lehet vásárolni, szóval, minden egy helyen.

A kazán helyét immár sokféle szabályzat határozza meg (nem kerülhet kád, WC fölé, szemmagasságban kell állnia, az alja 140 cm-n van, és más egyebek, amiket minden esetben zongorázzatok végig, különben nem veszi át a gázművek meo!), így került végül a konyhába. Itt minden szabványnak eleget tesz. És még kémény is van hozzá, a korábbi sparhelté, az a nagy a mázlink. 

Kazan3.jpg

Jelenleg elkészült a vakolás. Nagy szerencsénk, hogy nincs igazi, fagyos, ropogós telünk, így elég szépen száradnak az anyagok. A száradás után aztán jöhet a szépészeti a fázis: festés, burkolás, parketta. 
Csakhogy ehhez már nem ártana a fűtés. Az pedig nem ám olyan 'adjad Uram, de rögtön'. Szépen kivárja az ember a sorát, a hivataloknál, akik élet és halál, hideg és meleg fölött döntenek... 

                                                                                                                                         Babarczy Veronika

Fotó: OGM

IMG_5134.jpg