Korábban úgy gondoltam, hogy ebben a sorozatban szaftos/szomorú történeteim lesznek a magyar építőipar tragikus helyzetéről. Nem igazán lesznek, nem elég izgalmasak. Maguk a sztorik inkább banáliasak.
Leginkább arról volt szó, hogy egy több hónapig tartó felújítási folyamat, ami néhány hét alatt is elkészülhetne, idegőrlő. Pláne akkor, ha egy energiahatékonysági pályázatot is ráterhelünk, ami annyira szétszedi az egész folyamatot, ami már abszurd. Akik kitalálják ezeket, nyilván soha nem építkeznek, és semmi közük a valósághoz, különben nem volna ennyire ostoba a "támogatási" rendszer. 

No, de mindezen akadályok ellenére csak elérkezett a napja, hogy sorra kinyitottuk a festékes vödröket. A két szoba és a nappali festéséhez LB Knauf anyagot, a fürdőszobához és a konyhához Dulux Easy Care-t használtunk. 
Amikor elkezdtem megálmodni ezt a lakást, még a zöld dominált, de a konrét tervek megrajzolásakor majdnem minden bekékült. Más hangulatot kerestem, mint a ma oly divatos menta vonal. Utóbbi egyetlen helyiségre szorult vissza. A berendezkedéskor megint újabb inspirációk értek szín ügyben, de erről majd később!
A legszebb fényviszonyokkal bíró szoba lett a dolgozó, amely finom pasztellzöld árnyalatot kapott (LB Knauf Selection 53512). Ez a szín kellően visszafogott, ám mégis jó hatással van a szellemi munkára, és nagyon megnyugtató hangulatot teremt. Engem a nyári, balatoni színekre emlékeztet.

A hálószoba (LB Knauf Selection 4739) egy mélyebb tónusú kéket kapott, az oszlopfülkék, a kis folyosó és a wc ennek valamivel sötétebb árnyalatát (LB Knauf Selection 53326). 

Időközben a fürdőszoba is felzárkózott. Falfülkéket készítettünk, és nagy nehezen meglett a retró burkolat is. A burkolót , mint megmentő angyalt fogadtam, annyit kellett nyomozni utána és kivárni. 
A falfestést illetően, régóta vártam a lehetőséget, hogy hidegburkolat helyett egy igazi vízlepergető festéket próbáljak ki. Ezért ide Easy Care került (kód: 80BG/76), ami egy könnyen mosható festék olyan felületekre, amelyeket nem ér direkt vízsugár (pl. zuhanyzó fala). Egy retro hangulatú fürdőszobakéket választottam.

A nappali vakolt falai pedig tiszta fehér festést kaptak.

img_20190404_141657.jpg

Időközben a parkettázás is elkészült (Befag, Stockholm tölgy szalagparketta). Az eredetei terveken ugyan a konyharészen még hidegburkolat szerepelt, de ez úgy módosult, hogy a fürdő és a wc kivételével mindenhova parketta került. Ugyan megkísértett a gondolat, hogy lehetne linóleum (jó kis retró), már gyönyörűek vannak, de végül maradt a parketta. Szép, meleg hatású, világos, és könnyen takarítható, nem is bántam meg.

Legközelebb megmutatom az összefoglalást, milyen volt, honnan indultunk és milyen lett ez a retró lakás – egy normális fotóanyaggal! A berendezésről pedig utána láthattok részleteket.

Babarczy Veronika