buday5b_800-1003.jpg

A saját lakásunkról is muszáj egy összefoglalást adni, ha már olyan sok mindent láttatok belőle eddig. A korábbi cikkeket lehetetlen volna belinkelni, olyan mennyiség, de a 84 nm címke alatt megtaláljátok őket.Jó megmutatni, hogy milyen volt, honnan indultunk, és milyen lett a felújítás után. Tudni kell, hogy mindez a válság idejére esett és mi magunk is olyan helyzetben voltunk, hogy csak szép lassan alakíthattuk olyanná az új lakást, amilyenre megálmodtuk. Az első lépés a korrekt felújítás volt, a többi utána zárkózott fel fokozatosan.

Ide léptünk be elsőként, ebbe a nagyon poros, de gyönyörű világos és tágas előszobába.

IMG_7509.JPG

Ezt az adottságát igyekeztünk megtartani azzal, hogy nem pakoltuk tele beépített bútorokkal. Egy cipősszekrénnyel takartuk el az órákat, egy larakó asztalkát helyeztünk el, ami nélkülözhetetlen kellék és egy moziszéket a cipőhúzáshoz. A keskeny szekrény a fogas szerepét tölti be.

A legjobb ötlet az volt a lakásfelújításkor, hogy az előszobát és a belőle nyíló konyhát egy meglepő téri játékkal "nyitottuk össze", amely a belépőt azonnal bevonja szinte a lakás egészébe.

A konyhában ezek az állapotok fogadtak bennünket, a figyelemreméltó paravánnal. A kredencet kis híján eladtuk.

IMG_7514.JPG

IMG_0758.JPG

No, itt minden megváltozott. A helyiséget elválasztó paraván átkerült a korábbi konyhaajtó helyére, ahogy  a fentiekben magyaráztuk, és ez lett az előszobától elválasztó "fal". A korábbi gardróbba (a terveken hangzatosan így szerepelt, értsd: cselédszoba) került a konyhapult, fali polcok nélkül, fölé a falra pedig egy hatalmas feket-fehér fotó, ami perspektivikusan még tovább növelte a teret. A korábbi kopott. fáradt kredenc pirosra festve dobja fel az amúgy szigorúan monokróm teret.

Az üres szoba elsőre teljesen semmitmondó volt, ellenben szép tágas. Eredetileg nem ez volt a funkciója, de mi itt rendeztük be a hálószobát. 

IMG_0753.JPG

IMG_0766.JPG

A korábbi sötét wc-ből és kamrából tágasabbat nem, de jókedvűbbet sikerült varázsolni. Egy helyes kis mosdót is sikerült beszuszakolnunk, ami kötelező elem. A helyiség idpőszakos kiállításoknak is otthont ad.

IMG_0751.JPG

buday5b_800-3195.jpg

A wc-ben a néni levélszortírozója, a kamrában pedig a tőle örökölt polc szolgál továbbra is, szépen lazúrozva és fölfelé megtoldva. Így könnyebben tisztán tartható és a helyiség is világosabb tőle.

IMG_7508.JPG

buday5b_800-3196.jpg

A viaszosvászonnal letakart ágy volt a leglehangolóbb az egész lakásban. Valamiért nálunk is ezt a szobát tartott a legtovább megtölteni élettel. Ugyancsak óriási a kontraszt a két állapot között – írd és mondd: 90 év!

IMG_0748.JPG

IMG_0749.JPG

A korábbi hálószoba dolgozó lett, ahol két munkaállomást alakítottunk ki. Ezzel az is cél volt, hogy a két nagy tér egybenyitható legyen. nem bántuk meg ezt az elrendezést.

IMG_0743.JPG

Igaz, hálószobaként az volt egyszerűbb, hogy innen nyílt a fürdőszoba, de mivel a wc közvetlenül a hálószobával szemben van, áthidalta a kérdést. Az éjszakai zuhanyozás viszont nem zavaró.

IMG_0744.JPG

A fürdőszoba egyenesen siralmas állapotban volt, a tevékenységünket egy biztosítási ügymenettel kezdtük, a leszakadt mennyezet miatt. Rá sem lehet ismerni, hogy miből mi lett, ugye?

Babarczy Veronika
fotó: Oláh Gergely Máté
hálószoba: Kövesdi Réka

IMG_7503.JPG