ml_180419_018.jpg

A legjobb az egészben az, amikor egymás mellett látjuk az induláskor és a befejezéskor készült fotókat. Mindig büszkén nézegeti az ember, pláne, ha piszkosul megdolgozott érte, nem igaz?

No, végezetül, ez a kis műterem is beérett, megszépült. A tervezéstől és a bontástól kezdve, az anyaghasználaton át az építésig sok mindent láttatok a folyamatból. A 150 éves épület régi műhelye egyszerre adózik tisztelettel az építőknek és szolgálja ki a mai felhasználót, kortárs módon átalakítva. Lássuk a részleteket!

Az utcafronti helyiség eredetileg így nézett ki: 

utcai.JPG

És ilyen most:

A korábbi szűk folyosót és beékelt wc-zuhanyfülke kezdeményt elbontottuk, megnyitottuk, ebből jött létre egy nagyobb műhelytér, a szükséges vizesblokkal, benne a teakonyhával. 

20170207_141407.jpg

A képeken látszik a kibontott és még befejezetlen boltív a bejárati ajtó fölött, amiről a legutóbb szó volt. A munkapulton különválasztottuk a műhely mosogatót, és kellő felületet hagytunk a vizes munkáknak. Egyelőre ez az egy egszerű, házilag készült munkapult szolgálja ki a használókat.

Az egyik régi bejárat helyén alakítottuk ki a zuhanyfülkét, és köré a kicsike fürdőt. Nem volt könnyű szem előtt tartani, hogy ez egy műhely, ahol nem kellenek tökéletesen glettelt falak és egyszerű, praktikus, költséghatékony megoldásokra van szükség, amelyek azért jól is néznek ki. Erre példa a fürdőszoba, ahol a grafitszürke fúga és élvédő ad kontrasztot a fehér csempének, és a zuhanytálca geometrikus formákra bontott burokolása dobja fel a kis helyiséget. Ugyanez a keretezés köszön vissza a zuhanytálcával szemben elhelyezett mosdófülkénél.

A konyhától egy lőrés szerű ablak választja el a fürdőt, ami arra szolgál, hogy napközben minél több fény jusson ebbe az udvari helyiségbe, este pedig az ablakkeretben elhelyezett ledsor ad kellemes hangulatvilágítást. 

20170509_162107.jpg

Ebben a tervezési megbízásban azt találtuk nagyon szépnek, hogy a 150 éves alapokat szó szerint megmutathattuk egy fiatalos, praktikusan kialakított térben. A méteres falak olyan időréteget jelenítenek meg, ami mindenképpen tiszteletet érdemel, és méltó kialakítást követel meg. 
A csodálatos fényviszonyok csak a segítségünkre voltak, a tér néhol sutácska adottságai, a keresetlenül kialakított falfelületek mind-mind megszépültek tőle. 
A hányattatott sorsú felújítás ellenére öröm és büszkeség, hogy megcsinálhattuk ezt a munkát.

Babarczy Veronika, Hülber Attila
fotó: Mudra László

Facebook követőink figyelmébe

Ha szeretnétek látni minden posztot a Nem Art Decorról, akkor a következőt tegyétek meg a facebook technikai változtatása miatt:
1. a jobb felső sarokban lévő legördülő menüben kattintsatok a Hírfolyam beállításaira, majd az Elsőként megjelenő oldalak közül válasszátok ki a Nem Art Decort,
2. VAGY a Nem Art Decor Facebook oldalán található Követés gomb alatt kattintsatok a Megjelenítés elsőként gombra. Így a jövőben sem fogtok lemaradni rólunk!