Nem tudom, ki hogy van vele, én eléggé háklis vagyok a szárításra és arra, hogy a törölközőszárítón valóban száradjanak is a törölközők. Talán elsőre banális téma, de télen nem is annyira. Mivel a fürdőszobánk miatt eleve összeszedtem több lehetőséget, irányt az átgondoláshoz, szívesen megosztom ezeket, hátha nektek is hasznos.

Legszívesebben az év nagy részében így szárítanék mindent, de erre egyenlőre nincs lehetőség. A hideg hónapokban pedig A háztartási helyiségben. Ami, ugye, legtöbbünknem sajnos nincs.

kint3.jpg

Ehelyett az Ikea kiváló korlátra szerelhető Antonius-át:) használjuk ruhaszárításra. Télen pedig a hagyományos állványt. De, ugye a törölközőknek más megoldásokat kell keresni. Mutatom, mi mindent gondoltunk végig, sorba véve a törölközőtartók és a ruhaszárítás lehetőségeit is. Leginkább a helyhiánnyal küzdőknek érdekes az összeállítás.

1. Akasztósat, gyűrűset, legyezőt nem

Mivel ezeken a típusokon folyton össze van gyűrve, így a törölköző tapasztalatunk szerint nem szárad. Ilyen a legyezős is, ami aránylag nagy helyigényű. Utóbbinak van egy régebbi prototípusa, ami viszont gyönyörű, rusztikus miliőben persze el tudom képzelni.

akasztos.jpg

akasztos2.jpg

legyezo.jpg

És a régi változat szép kivitelben:

antik_kinyitva.jpg

2. Radiátoros melegítést nem

Fűtés csak az év felében van, ami hátránya ennek a fajta szárításnak. Persze lehet függetleníteni is a fűtéstől, de akkor már inkább olyan szerkezetet választunk, ahol egyszerűen levegő éri (ingyen:) és megszárad a törölköző. Ráadásul ha ezekre a sűrű csövekre sok jó vastag, nedves törölköző kerül – mert teszem azt többen is élünk egy háztartásban –, akkor nem az igazi a szárítás napi szinten.

3. Innovatív újdonságok

Itt már átcsapunk a ruhaszárításba. Remek jó kis megoldások vannak köztük, de főleg az volt a "kifogásunk", hogy a kihúzós változatot, ami legjobban tetszett volna, nem tudjuk rögzíteni, mert az egyik falfelületünk íves és egy strangot takar. A törölközőszárítást tehát nem oldanánk meg. Viszont kis lakásokban nagy segítség lehet olyan megoldás, ami egy mozdulattal eltüntethető használat után – gondolok itt a ruhaszárításra.

3. A hagyományos megoldások

A legutolsó fotón látható, lánccal lenyitható változat már-már befutó lett a fürdőlepedők napi tárolására, ruhaszárítóként pedig nagyon gondolkoztunk a hagyományos fregolin. Végül aztán egyszerűbb megoldások mellett döntöttünk. 

Biztosan számtalan megoldás létezik még, sőt a bemutatottaknál sokkal ötletesebbek is, ilyenek például a létrák, amelyek azonban szűkebb helyen kevésbé praktikusak. A következő cikkben bemutatjuk, mire jutottunk és milyen megoldást választottunk végül.

Ti hogy szárítotok?

Babarczy Veronika