4.jpg

Ez a cím már eleve félrevezető, mert a konyhai világítás csak félig kész (egy csillár renoválása még hátra van). De ami kész, azt legalább megmutatjuk.

Miközben jól elbohóckodtunk a Retró Bazárral, történtek változások is a lakásban.
A villanyszerelőt hosszú listával vártuk, ami olyanokat tartalmazott, mint a hűtő, a mosogatógép dugaljak átszerelése a szekrények mögött, újabb konnektor kialakítása, vagy több dugalj oda, ahova keveset kértünk, plusz lámpák felszerelése.

Picit buhera módon bekerült például egy ilyen konnektor a kis szerviz asztal alá (lent, a teljes konyhás fotón jobbra). Kellett a kenyérpirítónak, amit eredetileg nem ide terveztem elhelyezni. De szerencsére aránylag tűrhetően meg lehetett oldani.

Beszámoltunk róla, hogy egy nagyon egyszerű megoldást találtunk ki a konyhába: boros palackok fenekét vágattuk le burának. Csakhogy a mennyezeti rózsa kínálatot – ugye, mindenkinek tök világos, miről beszélek?? – elég gyengének találtuk. Mennyezeti rózsának hívják azt a tartozékot, ami elfedi a kampót, és a vezetékeket a plafonon. Na, mármost, vagy, elvesztettük volna a réven, amit megnyertünk a vámon: találtunk jó drága vackokat, vagy: választunk olcsó, de gagyi műanyagot. Valahogy semmi olyat nem találtunk, ami passzolna a homokfúvott üvegburákhoz . Na, ezért tartott ilyen baromi sokáig ez a móka (is)! 

De megoldottuk.
A férjem szúrta ki az egyik közeli vegyeskereskedésben azokat a 140 Ft-os olasz poharakat, amiket végre alkalmasnak találtunk. Ezeket is elvittük Stadlerékhez, kifúrni. Ezután nem maradt más hátra, mint befesteni őket. Jó sok rétegben.

1.jpg

2.jpg

És még 2x, hogy szép egyenletes legyen a fehér réteg. Az egyszerűség és gyorsaság kedvéért ismét Annie volt a segítségünkre, a Chalk Painttel. Pillanatok alatt megszáradt, jöhetett a következő és a következő réteg. Amíg a szerelő mással dolgozott, meg is volt a festés.

3.jpg

Korábban már mindent előkészítettünk, tényleg csak ez a sz... khm, ez a nyavalyás vacak "mennyezeti rózsa" hiányzott.
Körülbelül 190 cm-t lógnak be a lámpák a pult fölé, amiket jelenleg halogén izzóval tesztelünk, ami szép természetes színű. Viszont eléggé melegíti az üveget. Mivel nem találtunk olcsón fém foglalatokat sem (ami jobb hővezető, mint a jelenlegi műanyag), majd figyelni kell, hogy bírják egymást a szintén rossz hőleadó üveggel. Könnyen lehet, hogy át kell majd állni spotra. Persze meleg fényűre.

A burákkal elégedettek vagyunk, semmi különös, de jól néznek ki. Kellemes a szemnek is, a homokfúvás miatt.

5.jpg

A konyha esti hangulatához sokat hozzátesznek, nem beszélve arról, hogy tök jó munkafényem lett, nappal pedig diszkrét a jelenlétük. Ez azért is fontos, mert a nagy falfelülettel ott mögöttük, még terveink vannak...

6.jpg

Ugyan hangulatos az illusztráció, de semmit sem láttok a lámpákból, úh. csináltunk fotót nappali fényben is.

8.jpg

7.jpg

Nos, így áll a most konyha. Balra ott van megoldandó kérdésként (=eltakarandó) a kazán-mosógép kombó. A szekrények és a kis asztal kapnak majd fogantyúkat, a falakra is kerül egy s más. Hamarosan ismét benézhettek!

Babarczy Veronika
fotó: OGM