$T2eC16J,!yEE9s5jDZuiBSNJKLfo5g~~60_12.JPG
Azt hiszem a lakásfelújítás igazi női műfaj, minden korábbi híresztelés ellenére. Miközben a csövekhez vésik a falat, neked már a villanykapcsolókon, függönyökön jár az agyad, és azon, hova helyezed majd azt a helyes kis porcelán tálat, ami kibírt vagy 82 évet. Ha picit rutinosabb vagy, azt is végiggondolod, milyen megvilágítást kap. (Az angyal tényleg a részletekben lakik...)

Ha nem vagy annyira rutinos – márpedig ahhoz néhány lakáson meg kell fizetni a tanulópénzt, és a többségnek egy-két próbakör jut csak –, akkor esetleg ösztönösen ráérezel dolgokra. Például arra, milyen más hangsúlyt kap egy lakás, ha sikerül egyedi részletekkel gazdagítani. Ilyen lehet a villanykapcsoló.

Az új lakásunkban megtalálható volt az elmúlt 100 év összes stílusirányzata kapcsoló témában, porcelántól a műanyagig. Sajnos nem tudtuk megtartani őket. Kerestük is az eredeti darabokat online ószeres oldalakon.


31352721_2_644x461_antik-porcelan-villanykapcsolok-tolts-fel-fenykepeket.jpg
kapcsolo2-600x450.jpg

De körülnéztünk a nagyvilágban is, hogy könnyes szemmel vágyakozhassunk a régi idők máig kiváló darabjai után.

$(KGrHqVHJBUFHyHTkOkEBR9Y-DV0MQ~~60_12.JPG
$_12 (1).JPG

$_12 (6).JPG

$_12 (2).JPG

Nyomára akadtunk olyan gyártóknak, akik a nosztalgikus darabok másolatait újra gyártják. Az alábbi Serie 1930 nálunk is kapható a Berkernél, fehérben, feketében.

1930ro-schalter-pw_570x300.jpg

 

Ha az ember kicsit kutakodik (vagy ajánlják neki), nagyon gazdag választékra bukkan. Itt van például a Thomas-Hoof-Gruppe.

02.jpg

A kedvencem kétségtelenül a Fontini. Náluk minden van, amibe beleszerettem: régi kapcsolók, textilkábel, sőt, a korabeli, falon kívüli vezetékezéshez szükséges szerelvényeket is. Gyönyörködéshez ajánlom a katalógusukat. Olyan nagy bátorság, hogy egy kis cég mert az újragyártásra építeni, és arra a (feltételezem) szűk rétegre, akinek erre igénye van és megfizeti.

font1.jpg

Persze dizájnban a franciák sem maradnak el, csak győzze megfizetni a tisztelt érdeklődő...!

                                                                                                                                         Babarczy Veronika

InterrupteurmeljacArdoise.jpgInterrupteurmeljacyinyang.jpg

Interrupteur-merci.jpgInterrupteur-metal.jpg

Interrupteurgalet.jpgInterrupteur-fr66.jpg