Óriási változás lesz az életünkben, hogy ezúttal már 2(!) szobánk lesz. Az egyik, a háló a régi konyhából alakul át. A belőle nyíló kamrát meg akarjuk tartani, de erre is kitaláltam már egy izgalmas megoldást - erről majd később. Egy nagy ágy egy hajóláda fér el benne és valamilyen ruhatárolási formáció még, amire szintén vannak ötletek.

A nappali, amely egyben étkező is lesz, picivel könnyebb eset, mert nagy. Van benne egy cserépkályha, ami meghatározó, ha működőképes. Mivel réges-rég nem lakják a lakást, nekünk kell majd kipróbálni, meg ellenőriztetni.
Az egyszerűség - meg az új hóbortom - kedvéért ez a tér zúzmarás-fehér lesz. A parketta is. Túl a nagy vágyon, részben azért is, hogy a fényviszonyokat szépen befolyásolja.
Gyönyörű felújított tárgyak várják, hogy végre helyük legyen ott. Némelyiket 10-15 éve hurcolom, tárolom, mert kaptam vagy találtam, megszerettem, de nem volt hova tenni. A legjobban azt sajnálom, hogy a pasaréti lomtalanításból származó spalettákkal nem voltam ilyen türelmes. Most nagy szükség volna rájuk! De majd pótoljuk valahogy.

A könyvszekrény nagy kérdés. Mindenképpen zártat szeretnénk. A Lingel szekrények gyönyörűek és itt-ott megvásárolható áron hozzá is lehet jutni. Egy háború előtti magyar bútorcég gyártmány, zseniális megoldással. Olyan ajtószerkezetet találtak ki, amelyik fölfelé nyílik és be lehet tolni egy tokba, amíg kiszedem a könyvet. Aztán kihúzom ebből és visszahajtom. Vízszintes szétszedhető egységekből építhető. Apropó, újra gyártja a család. Ebben az esetben azonban a színével gond van, ui. nincs fehér. És ezzel bejönne egy szép, antik, barnás hangulat, amit nagyon szeretek, de most mégis mást tervezek ide. A másik zárható (és megfizethető) az ikea Billy sorozata. Hát még ezen is gondolkozni kell.

Ilyesmi hangulatokat el tudok képzelni, még ha mi kályhánk... hogy is mondjam, egyszerűbb lesz is... :)