1.jpg

A képek láttán nem csodálom, hogy így éreznek a tulajdonosok! Aki régebb óta olvassa a blogot, tudja rólam, hogy gyengéim az otthonos vidéki házak, amelyeknek van karektere, ahol élet van. Azt gondolom, ez az angol otthon, ahova egy kicsit bekukkanthatunk, teljességgel megfelel ezeknek a kívánalmaknak.

A tulajdonos házaspár már ott lakott a kis Sussex-i faluban, egy előnytelen elhelyezkedésű, pajtából átalakított házban, amikor ráleltek erre a 17. századi házra. Lakberendezőt is találtak az átalakításhoz, Beata Heumann személyében. A tulajdonosok nem akartak hagyományos berendezést, inkább olyasmi elképzelésük volt, hogy az egész egy organiukus egész legyen, mintha a házzal együtt alakult volna az eklektikus berendezés. Belépve azonnal látszik is ez a törekvés. Csupa üde játékosság az egész.

3.jpg

A legszembetűnőbb a konyha stílusa, ahol a tűzhelyen és az elszívón kívül semmi sem emlékeztet a vidékra. A háziasszony kifejezetten a 40-es, 50-es évek hangulatátnak akarta adózni ebben a helyiségben. Az ablakokra mindenütt magasan elhelyezett római rolókat tettek, hogy optikailag növeljék  belmagasságot. 

4.jpg

Az étkezőben csodálatosnak találom a frissességet, a bátor, ámde mégsem harsány színhasználatot, ami fiatalossá, kedvessé, ugyanakkor elegánssá teszi.

2.jpg

A nappali gerendás födémét és a vidékies kandallót nagyon szépen kiegensúlyozzák a világos bútorok, a modern lámpák, az organikus növényi szőnyeg. 

7.jpg

6.jpg

A hálószoba tengeri fű tapétája (Abbot + Boyd) is ugyanezt a hatást hozza. Ráadásul itt a gerendák is kaptak egy jó kis friss színt, amitől az egész tér légies és könnyed lett. 
 8.jpg

9.jpg

A fürdőszoba egyszerre klasszikus, elegáns, mégis szemgyönyörködtető, nem? Gyönyörű anyagokat használtak, szellős és harmonikus az egész.

11.jpg

A Matisse hangulatú faliképes részlet után ez a kis gardrób a másik kedvemcem. Tojás lámpástól, kék színestől, mindenestől. Igaz, ez a tónus nagyban megnehezíti a ruhaszín azonosítését, de üsse kő, elviselném!

10.jpg

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a mosókonyha is egy csuda kedvesen megtervezett helyiség. Nyilván. És niylván van ilyenje ennek a csuda kis háznak.
Azt gondolom, ha nem is az elérhető árkategória ez a berendzés, de nagyon jót tesz a szemnek és léleknek alaposan megnézegetni egy ilyen enteriőrt. Nem csak azért, mert józan mértéktartásra tanít, hanem üdítő rácsodálkozni, hogy milen könnyű kézzel válogatott, alkotott, aki létrehozta.

Babarczy Veronika
forrás: House&Garden

5.jpg