jane-taylor-portrait.jpg

A royal hat maker igen jól csengő titulus egy 38 éves kalapos hölgy számára, aki, mindjárt látjátok, méltán érdemelte ki ezt a címet. Lehet, hogy kissé hóbortosnak tűnő ötlet egy kalapost bemutatni lakberendező blogon, de rögvest kiderül, miért passzol mégis ide.

Jane Taylor ugyanis nem csak kalapkészítő, hanem egy álombirodalom megalkotója. A kalapjai azon túl, hogy szemgyönyörködtetőek vagy épp meghökkentőek egy olyan világot is megnyitnak, amelyben a nők finomak, titokzatosak és elegánsak. Ma, most, a XXI. században. Kézműves csodáit nem viselheti bárki, de így is nagyon fontos, hogy ezek az alkotások – nevezzük őket így, hisz mind-mind egyedi és különleges – léteznek és felkeltik bennünk a vágyat a szépre. 

jane-taylor-portrait2.jpg

A királynő kalaposánál, Marie O'Regan-nél tanult, majd egy Angliában híres haute-couture szabászatban dolgozott. Jane Taylor 2008-ban elindította első saját kollekcióját, gyönyörű design stúdiójából Fulham-ben.

Megrendelői a Henley Regatta és az Ascot-i lóverseny elegáns hölgyeinek köréből kerültek ki, de gyorsan híre ment. Ügyfélkörébe hamarosan olyan hírességek is beletartoztak, mint az angol királyi család tagjai, Cambridge hercegnője, Zara Tindall, Wessex grófnője és Eugenie hercegnő, Zara Phillips, Luxemburgi hercegnője, és más királyi házak tagjai. Kalapjai rendszeres viselője Kate Middleton. Ilyen reklámmal nem nehéz, mondhatnánk. Kalapjai gyakran szerepelnek a Vogue, a Tatler és a Sunday Times Style oldalain.

Műhelye lélegzetelállítóan egyedülálló. Azt írják róla, inspirációit a taxidermiából, antik nyomatokból és divattervezők rajzaiból meríti. A kézzel készített kalapokat, fejdíszeket, finom tollak, extravagáns selymek, különleges gyöngyök és kristályok díszitik, egy csipetnyi drámával. Amellett, hogy rendkívül egyediek, abszolút kortárs darabok. 

Senkit nem kéne nagyon rábeszélni, hogy viselje egyiket-másikat, ugye?

Babarczy Veronika
fotók: Nem Art Decor/Pinterest

Épp megírtam a cikket, amikor megjelent egy magyar kalaposlány sztorija a Képmás online-on, kalapkedvelők ki ne hagyjátok!