50_antique-bathroom-design.jpg

Mini sorozatunk korábbi fejezetében a klasszikus megoldásokat csodáltuk meg. Ezúttal jöjjenek a kevésbé megszokottak! 

Fürdő csempe nélkül

Amikor ezt a mondatot bemondod a kivitelezőnek, a legtöbb esetben még ma is elnéző mosollyal fogadja. Pedig a fürdőszobák kezdetben nem a hidegburkolatról szóltak, hanem a szobáról. Sokkal inkább sejtelmes budoárra hasonlítottak, mint a most ismert hipertakarítható – és sajnos ettől gyakran rideg –helyiségünkre.

A modern vagy eklektikus változatok is nagyon szépek és elegánsak tudnak lenni.

 

Tapéta fürdőben

Ha a csempe nélküli fürdőnél megmosolygott a kivitelező, a tapétának még a gondoltáról is igyekszik majd lebeszélni – tisztelet a kivételnek. Érdekes, hogy azokban az országokban, ahol eleve párásabb a levegő, és a házakban sokkal gyakoribb a penész, mint nálunk – gondolok különösen Angliára – sohasem rettegtek annyira fát, faborítást, papírt használni a fürdőhelyiségekben. Talán éppen ezért, úgyis mindegy volt...
Kerülhet csempére, falra, a lényeg, hogy nagyon körültekintően kell eljárni a nedvesség kockázata miatt. Ha szívesen próbálkoznátok, a tapasztalatokról és tanácsokról a Homeinfo-n olvashattok.

A stílus itt is lehet klasszikus, de modern is. A tapéta még nem jelenti azt, hogy a fürdőszoba egy ódon helyiséggé változik tőle. Abszolút lehetővé teszi ez a burkolat is, hogy egyedi stílust alakítsunk ki, az aktuális – természetesen hosszabb távon érvényes – vérmérsékletünknek megfelőlen. Az élénkebb színek mindig izgalmasabbak szálláshelyeken, nyaralókban. Az állandó életterekben érdemes a tartós és nyugodt, kiegyensúlyozott megoldásokat választani – persze csak 40 fölött! Addig tessék bátran kísérletezni!

Babarczy Veronika
fotó: Nem Art Decor Pinterest