Bizonyára észrevettétek a blogon a változást, hogy van egy új munkatársunk, de fontosnak tartjuk külön is bemutatni őt. Hülber Attila építésszel egy közös ismerősünk és pár munka hozott össze minket, évekkel ezelőtt.

Attila az eredeti szakmája mellé színdianamikai szakmérnöki képesítést szerzett, jelenleg pedig a doktoriját írja az ELTE-n, és tanít a BME-n. És a színek világa csak az egyik közös érdeklődési terület. 

harsfa_utca_attila-7102_kicsi.jpg

Az első munkamegbeszélésünk pillanatok alatt átment együttgondolkodásba, kreatív tervezésbe, amit aztán évekig ugyanazzal a lendülettel és örömmel folytattunk. Mindaddig, amíg egyszerre csak adódott egy közös lehetőség, egy közös platform. Nemrégiben családi vonalon lehetőségünk nyílt egy belvárosi műhely felújítására, amibe bele is vágtunk. 

Persze mi is úgy menedzseljük ezt a felújítás, ahogy manapság jóformán mindenki: kicsit csikorogva, hosszú leállásokkal (nem mindig csak a száradás miatt), de azért haladunk. A helyiséget a nyár derekán vehettük birtokba és nagyon nyugodtak voltunk, mert volt kőművesünk. Az viszont már váratlan fordulat volt, amikor a munkakezdés előtti este jelentkezett, hogy mégsem tud jönni, sőt, nem is vállalja a munkát. Képzelhetitek, hogy amikor amúgy is kevés a mesterember (cikkek az építőipar aktuális helyzetéről pl. itt és itt), nem volt túl egyszerű leakasztani valakit. 

Reméljük, már nektek is hiányzott egy jó kis felújítás, januárban mutatjuk a részleteket, hogy honnan indultunk és mit hozunk ki belőle.

Babarczy Veronika
fotó: Oláh Gergely Máté