Kislányszobákról aránylag ritkán írtunk eddig. Egyrészt az adja a dolog időszerűségét, hogy esetleg segíthetjük az iskolakezdést néhány ötlettel. Másrészt ennek a válogatásnak nem bírtunk ellenállni: egyfelől nagyon igényes megoldásokkal állnak elő egyes szülők, akik komolyan gondolják a vizuális nevelést és az anyagi lehetőségeik is adottak a nem szokványos megoldásokhoz, másrészt öröm látni, hogy vannak, akik el mernek szakadni a rózsaszíntől, de legalább is szépen használják, ha már a lánykák nem eltéríthetők tőle. (Amúgy érthető módon, mert a kislányok számára a rózsaszín mintegy lélektanilag fontos, amiről bővebben a Színest örömest – színtani kisokos c. cikkünkben olvashattok.)

Igazi dizájnkedvelő szülők lehetnek, akik ezt a szobát 5 éves kislányuknak berendezték. Ebben az esetben ugyan egy ici-picit öregebbnek érzem az enteriőrt a lakójánál, és sokkal inkább egy kamaszlányt képzelnék ide –és a tornacipő is idősebb lakót jelez... –, de a szoba kétségtelenül nagyon jól sikerült. (A hidegburkolatot az éghajlat indokolja: a lakás Marrákesben található.)

girls-bedroom-2.jpg

A következő szoba merőben más stílus, de azt szépen felvállalja. A piros és a zöld nagyon szép párosítás és külön izgalmasak a textilekből készült lámpák. Picit talán sok, de egy kiskamasznak csoda lehet ez a szoba. 

girls-bedroom-7.jpg

Az egyik leghelyesebb a válogatásban ez az egyszerre játékos, egyszerre romantikus tér, ahonnan persze az élénk, vidám színek sem hiányoznak. Egy igazi kislányoknak való hely, ahova el lehet bújni olvasni, és ahol jókat lehet aludni és álmodozni.

girls-bedroom-5.jpg

Marokkóban található ez a kislány szoba, amely egyszerű, friss, vidám és szellős. További előnye, hogy sok évig megtartható, mert ez a kicsit időtlen, elegáns stílus nem öregszik el túl hamar.

girls-bedroom-10.jpg

 Ez már egy "nagylány" szoba, amely egyszerre csinos, modern és nőies. 

girls-bedroom-6.jpg

Ha már mindenáron rózsaszín, nézzünk példákat erre is. Az előrelátó szülők olyan elemeket hoztak be rózsaszínben (baldachin), amelyek később könnyűszerrel cserélhetők. Addig is hadd örüljön az a gyerek!

girls-bedroom-3.jpg

Az alábbi hálószoba tulajdonosának szülei egy múlt századelős ház  tulajdonosai, akik szerették volna, ha visszaköszön az épület eredeti stílusa az enteriőrben. Ebben az esetben a rózsaszínt az teszi kedvessé, hogy cseppet sem sok. A gyerekszoba pedig összességében is nagyon visszafogott, mértéktartó és letisztult maradt ezekkel a "veszélyes" színekkel is, amelyek könnyen elvihették volna a giccs irányába.

girls-bedroom-8.jpg
Az alábbi szobát ugyan szintén túlzásnak érzem egy elsőszülött számára, de csúnyának semmiképpen sem. Persze érdemes vigyázni, hogy az ember ne saját gyermekkori meg nem valósult álmait akarja viszontlátni a gyereke szobájában...!

girlsrooms_image1.jpg

Egy másik elsőszülött kicsivel jobban járt ezzel a vidám, élénk színű szobával:

gallery-1462550465-girls-bedroom-9.jpg

Reméljük, találtatok inspiráló részleteket! Küldjetek sztorikat: nektek gondot okoz-e a rózsaszín avagy sem, és hagyjátok, hogy a csemete néhány évig kitombolja magát benne? Ha igen, és nem szívlelitek, milyen megoldásokat eszeltek ki ellene? Arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a gyereklány énetek melyik szobát választaná?

Babarczy Veronika

 

Forrás: Elledecor