A nyári fesztiválzuhatagban volt egy kedves alkalom, afféle csendesebb, szemlélődős program: az Art Moments. A honlapjukon olvashattok a céljaikról is, én inkább személyes benyomásokról számolok be. 

Először is arról, hogy tök jól kialakították a helyszínt.

IMG_1471_.jpg

A Városligetben épült egy tavon lebegő, kiállítóhelyekből, színpadból álló alkalmi tér. Nagyon jó hangulata volt, jól éreztük ott magunkat. Estére a víz miatt hűvös volt, úh. pokrócot elviseltem volna, de elég jók voltak a programok ahhoz, hogy egy kis fázás belefért.

A Városliget történetét mutatták be a tóra vezető "út" mentén felállított paravánok.

IMG_1416_.jpg

Biztosan számított az is, hogy nagyon régen jutottunk el programra, és már maga a kimozdulás is igen jól esett. De volt miért: a szombati estén a kiállítások után Dragomán György és Szabó T. Anna író-költő házaspár, valamint Tóth Evelin énekesnő voltak a vendégek, aki számos munkájukat megénekelte már. Beszélgetés, minikoncert, egymásra hatások – jó volt. Belehallgatni mások életébe, látni a profánt és a művészit, amint egyik a másikra hat. 

IMG_1469_.jpg
Evelin a TrioM (Szalai Péter, Kardos Dániel) együttessel lépett fel, és portugál fadokkal zárták az estét. A hangja öreg cigány asszonyétól kis kóristalányig és femme fatale-ig széles skálán mozog. Hátborzongatóan énekel.
Egy Vivian Maier-ről szóló dokumentumfilm volt a hab a tortán. 

IMG_1398_.jpg

Tudom, picit fura utólag zengedezni egy jó programról. De sajnos/szerencsére közbejött egy kis nyaralás, ezért maradt el a friss beszámoló, másrészt arra biztosan jó, hogy jövőre odafigyeljetek erre a programra, ui. nagyon jól összerakják.

Babarczy Veronika

Íme egy kis kedvcsináló képekben:

Fotó: Oláh Gergely Máté