IMG_6100.JPG
Most van az utolsó előtti pillanat, amikor még romjaiban látható a lakásunk. És már csak párat kell aludni a radikális változásokig. Gondolom, mondanom sem kell, hogy csúszunk. De folyamatosan és lelkesen azzal vigasztaljuk magunkat: megéri.

És tulajdonképpen így is van. Szállást adó, befogadó barátaink végtelenül nagylelkű türelmének köszönhetően még nyomás sincs rajtunk akkora, hogy minden este rosszul aludnánk tőle. Csak egyszer-egyszer fordul elő*. Például amikor azt hittük, az összes vakolat rossz, és közel 400 m²-t kell javítani, pótolni. Szerencsére vaklárma volt!

Eközben a festők ütemesen haladnak. Csiszolnak, javítanak, száradnak a felületek.

IMG_6111.jpg

IMG_6112.jpg

IMG_6091.JPG

Szerencsénkre az időjárás velünk van (értsd: az Égiek!), és olyan lágy, hogy a festők néha picit még napozhatnak is, ha úgy jön ki a lépés.

IMG_6094.jpg

Az asztalosok pedig elvihették egy napra a bejárati ajtót szigetelni, senkinek sem hiányzott, nem volt hideg.
A többi ajtó és ablakszárnyat szakaszonként vitték a műhelybe, és készítették elő szigetelésre. Azaz hornyot véstek bele, amibe majd gumitömítő kerül festés után. Nyílászárók megmentéséről és szigeteléséről cikkünk: itt.

Némi fejtörést okozott a zárak, címkék és kilincsek kérdése. Ugyanis ezek nem túl szép alumíniumból készült darabok, de legalább egységesek. Viszont a korábbi festéskor rondán és alaposan bekenték őket. Mivel cromofághoz már nem lehet hozzájutni (ezzel tisztították régen), egyelőre tanácstalanok vagyunk: küzdjünk-e és megtartsuk őket, vagy keressünk szép régieket, de sokat. Ez kicsit olyan, mint a villanykapcsolók kérdése...

Siker viszont, hogy megkaptuk a pozitív osztályzatot a kéményre, azaz hivatalosan átvették, elfogadták. Ez a lépés azért volt nagyon fontos, hogy a fűtésrendszer korszerűsítésére is beadhassunk egy tervet, és mihamarabb megkapjuk a gáz használati engedélyt.

IMG_4062.jpg

A legnehezebb kör a burkolat volt. Kis híján elvéreztünk. De ez már a következő mese. Addig is élvezzétek ki az utolsó rumlis pillanatokat, ha csak fotókon keresztül is. A fagyott cementlapoktól folytatjuk.

                                                                                                                                         Babarczy Veronika

vegyes.jpg

* A lakásfelújításos álmok többnyire az adott munkafázishoz kapcsolódnak, de végtelenítettek. Például egész éjszaka alaprajzot rajzol az ember, vagy burkol, fest, stb. végeláthatatlanul. Ismerős? Elég fárasztó álomfajta.