Hirtelen ránk tört, hogy hamarosan költözünk. Eddig aránylag ügyesen haladtunk a felújítás előkészítésében. Folyamatosan egyeztetünk mesteremberekkel, bekérünk árajánlatokat.
Nagylelkű segítséget kaptunk hol lakásra addig, amíg zajlik a felújítás. A teljes  berendezés ideiglenes elhelyezését is sikerül megoldanunk, amivel sokáig gondban voltunk.

IMG_9714.JPG

Az új lakásba ideiglenesen sem vihetjük a bútorokat. Nem csak a por, a várható parkettafelújítás miatt sem. Minden költözésnél az egyik legnehezebb logisztikai feladat: megoldani, hol legyen a tranzit a két lakás közt.
A dobozvadászaton túl vagyunk, és fejben már rendszerezünk, mi merre megy majd. A dolgok kis része az ideiglenes szállásra, a nagyobbik része ideiglenes tárolásba. És ami oda megy, ahhoz 2 hónapig nem férünk hozzá...

Furcsa így ünnepelni, de izgalmas is. Természetemnél és neveltetésemnél fogva szeretem az ünnepeket. (Még akkor is, ha itt a blogon pl. ellenállok a karácsonyi giccshullámnak, de ez más kérdés.) És kifejezetten szép keretet, lezárást ad a karácsony és az év vége ünneplése egy korszak lezárásának, sok szép szimbolikus jelentéssel.

Szerettük ezt a lakást, és nagyon szépre laktuk be. Büszkén zsebeltük be a bókokat a lakásnézőktől, amikor árultuk. Ugyanakkor örömmel és izgalommal állunk tovább. Igaz, az újban egy darabig nem lesz pl. konyhánk, és sok minden másra is sokat kell várni, de a kihívás, az ötletelés is nagyon jó fázisa egy ilyen készülődésnek, berendezkedésnek. A tervek rég elkészültek, de érlelgetni kellett őket. A legközelebbi bejegyzésben jönnek a 3D-s látványtervek.

Addig is kívánunk mindnyájatoknak szép, békés, derűs ünnepeket és jóleső kikapcsolódást Oláh Gergely Máté gyönyörű fotójával, amely talán nem csak bennem idézi fel a gyerekkori várakozást, amikor hosszú sétákat kellett tenni december 24-én, estefelé, és sokáig nem mehettünk haza. Amikor vágyakozva és kíváncsian néztünk be a házak ablakain, ahonnan gyönyörű, meleg ünnepi fények szűrődtek ki, és már sejteni lehetett a feldíszített karácsonyfák körvonalait. És minden pillanatban hazavágytunk...

                                                                         a Nem Art Decor blog összes írója nevében Babarczy Veronika


christmas.jpg
Sapinnoel-blanc-argent_w641h478.jpg
Tablenoel_w641h478.jpg
Canapeblanclin_w641h478.jpg
Centredetableenguirlandevegetalenoel_w641h478.jpg
porte-d-entree-noel_w641h478.jpg