A varrástól is elszokik az ember, pláne, ha évekig nem ül neki.
Hosszas előkészületek után - gép karbantartás, anyagok előkeresése és sok agyalás - mégis agyatlanul estem neki a sok év utáni első munkának. Nem is sikerült.

Azt gondoltam, megspórolom a fércelgetést, hisz csak két lepedőt akartam összevarrni. Nos, kedves alkotótársak, ezt is gondosan elő kell készíteni, ha csak nem vérprofi az ember.

Gyönyörű régi, de sosem használt lepedők kerültek elő a családi kincstárból, amelyeket sajnálnék eredeti funkciójukban használni, ezért ágyneműhuzatokká avanzsálnak.
Afféle egyszerű ágyneművarráshoz folyamodom – egyenlőre azzal érvelve, hogy most az elején még nem akarok bonyolult kidolgozásba belemenni, de úgysem úszom meg, hogy komolyan és precízen kelljen dolgozni, hosszas előkészületek után... (sóhaj)
Természetesen csíkosak az ágyneműk, az új hálóba szánom őket.


A párnahuzat már bonyolultabb műfaj.
Nem csak azért, mert gondos és precíz munkát igényel, hanem mert nehéz összehangolni mindazt, amit szeretnék.
Mert párnákban mindent szeretnék. Akárhány anyagot vagy csak maradék darabot meglátok, mindenből párnát tervezek varrni. Éppen ezért tekintélyes mennyiségű anyag összegyűlt már és egy színkavalkád készülődik. A nappaliban a kanapé adja majd a kiállítóteret.
A hálóban viszont nem akarok ilyesmit. Ott marad a csík meghatározó motívumként és keresem, hogy milyenek legyenek a párnák. Alapvetően kék-fehér jellegben gondolkodom, királykékkel és visszafogottan türkizzel. A fal is ilyen, ahogy említettem.

Hát, ezen agyalok mostanában és látok csíkokat. Ha valakinek kedve volna varrás-órát adni párnahuzatból, különös tekintettel a cipzárvarrási technikákra (a legújabb helyesírás szerint így írjuk, döbbenet!), kérem jelezze :) 

És valamit megint ki kell várnunk - ez megy hónapok óta (újabb sóhaj) – csak, hogy értsétek, mi a fenéért tart ilyen sokáig egy apró szoba kitalálása: 
a korábbi konyhából nyílt egy kis kamra, amit megtartunk úgy is, hogy a helyiség hálószoba lett. Az új ágyunk viszont akkora, hogy éppen nem lehet kinyitni az ajtót, de tudtuk mi ezt előre és kitaláltunk egy nagyon tetszetős megoldást is, amit még nem árulok el, inkább majd megmutatom. Hamarosan.
A várakozó időben addig is készülhetnek a párnák...

Babarczy Veronika
Fotó: Oláh Gergely Máté