Szombaton látogattunk ki az Ikeába, pedig a diagramjuk szerint épp akkor nem kéne. Tényleg tömeg volt, de a végére jártunk mindennek, amiért mentünk.
Véglegesítettük a konyhatervet, amit a weboldalukon már megcsináltam, viszont azóta megvannak a pontos a méretek.
Ami a korábbi tervet módosította, hogy például a villanyórák (három is van!), plusz egy gázóra, sajnos egészen idióta módon vannak fölszerelve, ezért takarás képen egy plusz szekrényt kell elhelyezni és egy nagyon hasznos tárolótól megválni. Van egy nagyon ügyes darabjuk: álló szekrény, kihúzható polcokkal – no ez a felejtős, pedig úgy vágytam rá. Mindez az hülye órák miatt!

    


Múlt héten kijött a frissen megvásárolt lakásunkba egy nem túl rokonszenves fickó az ELMÜ megbízásából, hogy visszakapcsolja az áramot (ó, ezt a vicces dolgot nem is említettem, hogy 2 éve kikapcsolták; ez is az elintézendők között volt a never ended lakásvásárlásunkkor). Csak annyit kérdeztem, hogy át lehet-e helyezni az órákat, mire ő mindenfélét összehordott az elöregedett vezetékekről, meg, hogy az órák szabálytalanul vannak elhelyezve, végül oda lyukadtunk ki, hogy sokba kerülne. Olyan jó magyarosan, mellébeszélve, meg hogy érezni lehessen, fizetni kell, akkor viszont minden megoldható. Ha valaha mozgalmat indítanék, akkor az efféle köz-életi kérdésekért tenném.
Szóval az órák maradnak, a vezeték a villanyszerelőnk szerint szintén marad, semmi baja, viszont lesz az eltakaró szekrény. Mondjuk, nem ronda. Szerencsére.

Ez a változat viszont azzal a kompromisszummal járhat, hogy elveszítve a jó kis álló tároló biztosította helyet, kénytelenek lennénkk a falra is szekrényt helyezni, amit nem akartunk. Mégpedig azért nem, mert a helyiség 1,5 m széles és levegősebb volna, ha csak alsó szekrények állnak benne, a nagyobbakkal az ajtó takarásában.

Így viszont a falra is kerülnének (jobb oldali kép). Továbbá meg kellene válnunk az elszívótól is. Ezen a konyhaszekrény kérdésen még icipicit hezitálhatunk, de aztán nagyon gyorsan dönteni kell, mert a villanyszerelés és a burkolás után már nincs mód a változtatásra, lezárul a kérdés.

Visszatérve az Ikeára, mindig rácsodálkozunk, mennyire jól ki van találva, de most nem erről akartam beszámolni - különben is kezd kész reklám lenni -, hanem felhívni a figyelmetek arra a remek kis lehetőségre, hogy a konyha mellett, fürdőt és könyvespolcokat is lehet tervezni a honlapjukon. Az árakról mindegyik pontos kalkulációt ad. Onnantól kezdve aztán lehet variálni a színeket, ajtókat, fogantyút, munkapultot, mindent. És az egészben az a jó, hogy ha nem is ott vásárolsz, papírra került valami, amivel már lehet tervezni.
Már ameddig az idő, a pénztárca és a mester engedi...
 
Gáz és villanyórák takarására jöhetnek az ötletek!