Tudtátok, hogy egy kikapcsolt gázóra milyen galibát okoz? Mi nem, de most már kezdjük sejteni. Elmesélem.

ora12.jpg

Az új lakásunkban ui. anno kikapcsolták az órát, mert a tulaj nem lakott itt, nem használta, állítólag nem is fizetett. Gyakorlatilag alapdíjat nem fizethetett, ami végül büntetéshez vezetett. No, de ennyivel nem lehet megúszni!
Magának a gázórának továbbra is havi díja lett volna – vagy borsos áron leszerelteti, amit ő nem tett meg. A tartozásra büntető kamat került, ami ismét gyűlt szépen a számlá. Jó pár éves viszonylatban ezek komoly tételek. Ráadásul a korábbi társbérlet miatt 2 gázóra is van, így duplázódott a büntetés...
Az ügy rendezés alatt áll.

Viszont fontos tananyag, hogy egy ilyen lenullázott lakásban mindent le kell szerelni, ami nem felel meg az aktuális szabványnak, ahhoz, hogy visszakapcsolják a gázt. MINDENT. Régebbi gázcsövet, konvektort, hérát. Ez történt most velünk. A felsorolt dolgokat normális esetben – azaz, ha van gáz a lakásban – továbbra is használhattuk volna, ha akrjuk. Így viszont over.

IMG_1175.jpg
Jó, nem egy szép darab, de sokan szeretik mindmáig. Igaz, a gázszerelőnk szerint borzasztóan pazarló fűtésmód, ahogyan a konvektor is. 

A fűtéshez mindenképpen új terv készül majd (végül eldőlt, cirkó lesz), de a gáz visszakapcsolásának jelen esetben plusz díja van, amivel természetesen nem számoltunk. Nem is beszélve a társbérletes két gázóra megszüntetéséről.
Kezdem elhinni, hogy minden adásvételnek van olyan váratlan és kellemetlen pontja, amivel előre egyszerűen nem lehet számolni. De ezek azok a tanulópénzek/plusz költségek, amiket le kell nyelni, mert talán kikerülhetetlenek. A fene tudja... De ennyi baj legyen, és ne több!

                                                                                                                                         Babarczy Veronika