Egy otthon dolgozó művész házaspárnak kellett kialakítani két munkaállomást, hozzá tartozó komolyabb tárhelyet, és kényelmes nappali-konyhát, ahol gyakran vannak nagy bulik.

Szintén készült moodboard, ahol néhány, a hangulatot meghatározó részlet jól érvényesül.
Ugyanaz az alaprajz náluk így néz ki.

muvesz_moodboard.jpg

A WC a korábbi kamra helyére került, a így egy a dolgozóval összenyitott tároló jöhetett létre, bőséges szekrény és vállfa mennyiséggel. 

muvesz_alaprajz_jo_v_felirat.jpg

Az előszobában egy tükörrel álcázott gardrób tart rendet, ahova beakaszthatók a háziak és a vendégek kabátjai is. Onnan rögtön a konyhába lépünk. A nagy asztal a ruhatervező tulajdonos munkaasztalaként is funkcionál. 

muvesz_konyha_szukebb_vil.jpg

A falnézet mutatja a belépéskor látott, képekkel díszített csíkos falat, és a konyhát elmetszve.

muvesz_f3_v_vil.jpg

A dolgozó nincs teljesen leválasztva a nappali terétől, mégis szeparált annyira, hogy például hétvégén ne zavarjon a félbehagyott munka látványa (a fenti képen csak a metszeti ábra miatt látunk be a dolgozóba, az alaprajzon és a következő ábrán látszik a leválasztás).

A nappali kellően tágas, de vendégség esetén a konyha terével is kiegészül, ahol további székek is elférnek és a nagy étkező asztal is megtoldható (mindezek a pótlások a lépcső alatt kapnak helyet, a tárolóban).

muvesz_konyha_eloszobaval_nappalival_vil.jpg

A nappaliban a meglehetősen kevés bútor a hétköznapok kényelmét szolgálja, és könnyen átrendezhető a gyakori házibulik esetén.

muvesz_nappali_hangulat_2_v_vil_jo.jpg

 A metszeti ábrán balra a konyha, egy kevés látszik az előszobából, jobbra a nappali.

muvesz_f2_v_vilk.jpg

És a nappali felől nézve mindez így fest. Jobbra belátunk a dolgozóba, egészen a tároló hátsó faláig – ami részben polcozva van, részben keresztrudak vannak felszerelve vállfák számára, ahol a készülő modelleket lehet tartani.)

muvesz_f1_jo_v_vil.jpg

A dolgozó bútorzatát a bádog határozza meg, a lépcső oszlopán visszaköszönnek az elszőzoba csíkjai. 

muvesz_kulisszak_vil.jpg

A berendezés néhány eleme házilag készül, például a bútorkárpit – nem meglepő abban az esetben, ha textil tervezővel van dolgunk. Feliratos, könyvborító szerű vásznat használtak hozzá, hogy ne legyen unalmas.

muvesz_nappali_hangulat_2_v_vil_jo.jpg

A bádog a konyhában is visszaköszön, maga a bútor egy darab nagy fémszekrény. Az a fekete valami lábakon egy régi vágású (vagy arra hajazó) hűtő. 

muvesz_f4_v_vil.jpg

 

Babarczy Veronika