Sokanak dilemma hogy tengerhez vagy hegyekbe menjenek nyaralni. Van egy házikó a világ meglehetősen távoli pontján, amely azt hirdeti magáról, hogy megoldotta a dilemmát: minden van. Puerto Escondido közelében járunk, Mexikó déli parjainál. A kaktuszok közé emelt hosszúkás beton minilakban konyha, fürdőszoba és egy ágy kapott helyet. Plusz egy medence tartozik hozzá, a biztonság kedvéért. Kiadásra készült a semmi közepén.
Az épület másik oldalán kapott helyet az asztal.

1.jpg

Mármint szó szerint: ugyanos hosszan kinyúlik a kertbe. Nem vagyok egy minimáll rajongó, de ez az egészen őrült megoldás lenyűgözött, ez adja az épület lehengerlő varázsát. 

2.jpg

Plusz a fa és a beton együttese – persze csak a természeti környezete után, ami eleve különlgessé teszi az házat. Semmi bonyolultság, nincs túl sok használati tárgy, mégis a szükséges dolgok megvannak a házban. Például egy baráti beszélgetésre alkalmas hosszú asztal. Pad is van hozzá. (A székeket pedig talán a lépcső másik oldalán tartják...

3.jpg

Mit kívánhat még az ember a nyarláshoz? Narancs és mangó illatát hozza az óceán szele, és a kolibrik szüntelen éneke sem tudja megzavarni a békés nyugalmat, ami ezt a tájat jellemzi. Egy nyaraló ilyen is lehet, és még csak óceán sem kell hozzá!

Babarczy Veronika
fotó: Elle Decor