Ezt a cikket már vagy kétszer feltettem véletlenül. A párnák, amiket sorra befotóztunk, még tavaly nyáron készültek, nemsokkal utána a cikk. Lelkesen terveztük, megszületett az első párna kollekciónk, de nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Most afféle nulladik, induló, tesztkörnek tekintjük, és nagyon-nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. 

nad_parna_web-8593_1.jpg

A párnáink története odáig megy vissza, hogy elkezdtem anyagokat gyűjteni, és úgy 5 éve varrtam ezekből először párnákat, amiket emlékpárnának neveztem, mert személyes emlékek fűztek az anyagokhoz. Aztán kiderült, hogy vannak más anyagmentők is a baráti körünkben. Már nem egyedül gondolkoztam, közösen terveztünk Rékával. Mindkettőnknek fontos szempont volt az újrafelhasználás, amihez adott volt a régi méteráru. Az alábbi darabok megvásárolhatók, ha bármelyik érdekel, írjatok nekünk: nemartdecor@gmail.com

Miközben lelkesen megmutogatom a darabokat, az első kísérleteinket, rögtön azt kérem tőletek, hogy segítsetek értékeléssel, visszajelzésekkel, ugyanis még útkeresésben vagyunk, és fontos a véleményetek.

  • tetszenek-e?
  • szívesen hazavinnétek-e őket?
  • ha nem, miért nem?
  • ha igen, melyik a kedvencetek?

Kézzel festett párnák

Először csak textilfestésős konyhai kísérletek zajlottak, aztán voltam egy shibori workshopon, amit elmeséltem, és jól beleástuk magunkat a témába. Született is néhány darab a shibori technika ihletésére, ha a színekben nem is mindig követtük a tradíciókat. Ezeknek a textileknek az az érdekessége, hogy egyszeriek és megismételhetetlenek, mert még egyszer pontosan ugyanazt az árnyalatot és mintát nem tudjuk előállítani. Továbbá a tömés módja az, ami eltér a megszokottól, feszesek és strapabírók a párnáink. Minden elemük mostható, a kézzel festetteket ajánlott 30 fokos vízben inkább kézzel mosni.

1. Pöttyös meggyvörös

Ez a megszokottnál hosszabb formátumú darab, nem csak dekoráció kanapéra, sezlonra, de igen kényelmes is. Ha megunod a nagy pöttyöket, jöhetnek a kicsik. Mind a kicsi, mind a nagy pöttyös oldal nagyon helyes. 
Rétegezett flíz és szivacs párna * pamutvászon huzat * zipzárral záródó * 4 500 Ft 


2. Kék árnyalatok

Ez a fajta festés játék a geometriával - attól függően alakul a minta, miként hajtogatod a textilt, és mely részét mártod majd a festékbe. A 70-es évek világát is megidézzük vele egy kicsit.
Rétegezett flíz és szivacs párna * pamutvászon huzat * zipzárral záródó * 5 500 Ft


3. A kényeztetős darab - kék hengerpárna

Az egyik kedvencünk ez a méretes hengerpárna, amely mind fej, mint lábtámasznak tökéletesen alkalmas. A végére varrt pántjánál fogva könnyen cipelhető is. Egy igazi favorit lesz nyaraláskor.
Rétegezett, göngyölített flíz és szivacs tömés * festett pamutvászon * zipzárral záródó * 7 500 Ft

nad_parna_web-8674.jpg


4. Narancsvörös, henna hengerpárna

Engedtünk a kísérletező kedvnek, és főleg a pöttyök csábításának.
Göngyölített flíz tömés * festett pamutvászon * zipzárral záródó * 4 500 Ft


5. Kézzel szőtt vászon 

Az egyik első darabunk egy régi kézzel szőtt nyers színű vászon felhasználásával készült, amire kis stencilezett virágok kerültek az egyik oldalán fehér, a másikon arany színben. A vászon igazi kincs, egy ismerős nagymamája szőtte úgy 100 éve.
Rétegezett flíz és szivacs tömés * nyomott mintás nyers vászon * zipzárral záródó * 3 500 Ft (ELKELT)


6. Lila hosszú párna, 2in1 ágytakaró 

A festési technika lehetővé teszi, hogy az ametiszttől az ibolya liláig többféle színárnyalat is megjelenjen, fekete bársonnyal keretezve. A takarónak kettős funkciója van, nem pusztán csak ágytakaró, éjszakai használatra is alkalmas. A belsőpolár felület kellemesen melegít, téli használatra pedig paplanra is felhúzható.
Párna: szivaccsal tömött * zipzárral záródó * 13 500 Ft
2in1 takaró: fekete pamutvászon, applikált festett betétekkel, polár béléssel * zipzárral záródó * 17 500 Ft

 

Vászon tároló dobozok 

Elsőre, egyfajta kísérletként készültek el vidámabbnál vidámabb tároló "dobozaink". Ezekben a kedves textil tárolókban bármit tarthatsz, minden jól mutat bennük. Még dolgozunk további megvásárolható kollekción, hamarosan mutatjuk. 
Vászon külső * vasalt táskamerevítő bélés * árak mérettől anyagtól függően függően, 1400 Ft-tól. 

Ha bármelyik párna vagy doboz megtetszett, írj emailt, megbeszéljük a részleteket: nemartdecor@gmail.com

Babarczy Veronika