udvar.jpg

Meggyőződésem, hogy az időjárás nagyban segítette és meg is határozta az emberiség fejlődését és építészeti kultúráját. Sokat köszönhetünk neki! Megfigyelhető, hogy a különböző kultúrkörökre miként hatott döntő módon az adott égöv, és milyen bámulatos megoldások születtek a világ minden táján az évezredek során, miközben vívtuk a harcunkat az elemekkel. Ez az inspiráló állapot szerencsére a világ végéig tart...

A nagy melegben azon is elgondolkoztam, mennyire meghatározóak gyerekkorunk terei. Emlékszem a mi régi nyarainkra, amikor Anyám gyakran felmosott a házban, és állt a víz a grafitszürke betonon, hogy hűtse a levegőt. Ez a beton például meghatározó elem számomra, minden részletére emlékszem. Napközben lehúzott redőnyök mögött vártuk, hogy enyhüljön a forróság, esténként vagy éjjel szellőztettünk, reggelig. Aztán újra redőny. Azóta a férjemmel mi is kialakítottuk a magunk rítusait hőség idejére, merítve a fentiekből is.

tribeca_living.jpg Tribeca Mirage

tribeca_oxy.jpg Tribeca Triboo

Biztosan ismeritek a jóleső érzést, amikor az ember egy jó hűvös burkolaton mászkál mezítláb, ilyenkor, hőség idején. Részben ez az érzés, részben egy burkolat- és csempekeresés ihletett arra, hogy a csodákat, amiket a napokban láttam, megosszam veletek. Lesz még folytatás, úgy látom, mert egy egész univerzumról nem lehet egy cikkben beszámolni...

limestone.jpg Tribeca Limestone

fap_supernaturale_argento.jpg  Fap Supernaturale

Visszatérve a csempekeresésre, beleszerettem a Mirage cég Tribeca burkolatába (hazai forgalmazó), ebbe a szépséges kőhatású lapba. Ezen keresztül újra belezúgtam az olaszokba, és a magába a burkolat műfajába. A Mirage család csak az első élményvolt, de aztán jött a lavina. Amit persze nem zúdítok rátok, de alkalmanként bemutatom a számomra gyönyörű terméket.

Modern és fiatalos terekbe fantasztikusan vagány megoldásnak találom a Mash Up termékcsaládot (hazai forgalmazó), ami egy kicsit a beton és a kőlapok jó tulajdonságait egyesíti. A felülete valamivel érdesebb a Tribecánál, a színe a beton tűrő színeire emlékeztet. Abszolút jól alkalmazkodó árnyalatokban kapható, és a nagy méretű lapok szép, egybefüggő, modern felületet képeznek. Nagyon bejön!

Babarczy Veronika


P.S. A gyönyörű dizájnfotók ne tévesszenek meg senkit, a mi égövünkön nem ajánlatos a nappalit hideg burkolattal  tervezni. Nyáron ugyan hálás dolog, de van 3 másik évszakunk, amikor nagyon nem az. És ebből csak egyet fűtünk végig igazán, a telet (egyenlőre még). Mindezt még a padlófűtés sem írja felül.