img_0062.jpg

Többször is kérdeztétek, miért nem kerülnek fali szekrények a konyhapult fölé. Egyrészt azért nem, mert nem szeretjük őket. Még akkor sem, ha magasak vagyunk. Másrészt az az oka, hogy ez a tárhely mennyiség elég a konyhai edényeinknek. Az asztalneműt pedig nem itt tartjuk, hanem az étkezőasztalhoz állított öreg kredencben, ami pedig elképesztő mennyiségű tárgyat befogad.

Sokáig titkolóztunk, hogy mit szeretnénk a fali szekrények helyére.

A felületre egy nagy méretű fotó került. 
A képet a férjem, Oláh Gergely Máté készítette a Paulay Ede utcában pár éve, és régóta szerettem volna kitenni nálunk. Nagyban. De a konyhai használat elég speciális egy fotónak... Agyaltunk, ötleteltünk, mi volna az az anyag, ami bírná ezt a dolgot, így esett a választás a falmatricára, ami az utcai plakátokhoz hasonló anyag. Tisztítható, bírja a strapát - azaz a gőzt, már, amennyi éri. 

Maga a kép karácsonyi ajándék volt (khmm-khmm), amit nemrégiben szerelt fel a férjem meglepetésként egy jóbarátunkkal. De rendesek voltak, dokumentálták!
Először kijelölték a vízszintet, festőszalaggal (=maszkoló).

img_0064.jpg

img_0061.jpg

Ezután a saroktól indulva, milliméterről -milliméterre lehetett haladni, simogatva, mint, ahogyan a dekorosok szokták, ha láttatok már ilyet.

img_0065.jpg

Ilyen módon minden kis levegőbuborék ki van szorítva, ami a ragasztás alatt akarna képződni. Mindig akarnak...

img_0070.jpg
Utolsó simítások, portalanítás, szeretgetés:

img_0074.jpg

És egyben ez a totál kép is, mert még mindig nem készültünk el mindennel a konyhában. Illetve mindennel nem mostanában fogunk, de van még valami kis apróság, ami nagyon emeli majd az összképet  fotó körül –szerintünk.

Folytatás következik!

Babarczy Veronika
Oláh Gergely Máté