turkiz (3).jpg
Jó erős leállás után lassan (naagyon lassan!) ismét beindulnak a munkálatok nálunk. Vajon miért az őszt/telet szeretjük mostanában a felújításban...? Jó, nem nagy talány, egyszerűen így jön ki a lépés (= pénz, idő).
Nézzük a listát, mi minden tennivaló vár ránk. 

 

1. Végre hazajöttek a nyaralásból az ismerősök, akik szállításban segítenek, hogy elvigyük a kredencet biztos helyre csiszolni. Sajnos itthon nem tudjuk megoldani, illetve nem vállalom. Eredetileg azt terveztük, hogy a konyhában megejtjük, de amikor a spejz polcokat csináltuk, akkora port kavart, hogy semmiképp nem akarjuk ezt egy kredencnyi felülettel megismételni. Ilyen a városiak élete: nincs egy sufnink, ahol melózni lehet, folyton költözködni kell egy komolyabb munkához (dúl-fúl)!

 

2. Eredetileg redőny karbantartásra készültünk, de sajnos csere lesz. Egyik nap a kezemben maradt a gurtni, amikor hatalmas robajjal leszakadt az öreg darab. Ez  a csere is egy komolyabb felvonulás, de szerencsére remek mestereket találtunk! 

3. Kitaláltam, milyen legyen a komód, sőt szőnyegfestés felé is kacsintgatok.
És most, hogy már fél évet laktuk a lakást, és hiányzik egy kis felújítás, lehet, hogy falfestésbe is belekezdünk... Legalább is erősen foglalkoztatnak a különböző, festéssel történő szépítési lehetőségek. Mielőtt azt gondolnátok, hogy ez valami kattanás, hadd ,magyarázzam meg!
Fehér falat azért választottuk, mert idő és helyismeret hiányában azt éreztük biztosnak. Közben szépen kialakult a bútorok rendje, kiismertük a fényviszonyokat, hogy hova milyen színek volnának jók. Ne teljes festésre gondoljatok, inkább a falak dekorálására. 

4. Kimaradtak a szegélyminták is (a lábazati festésnél), és igazán sok idő kellett hozzá, hogy kitaláljuk, milyenek legyenek.

5. Szőnyegnézegetés zajlik, talán találunk is. Kanapéról nem is beszélve, arról már írni sem merek... És a függöny! Télire mindenképpen kell.

6. Lesznek majd kisebb asztalosmunkák is.

7. Végül, de nem utolsó sorban ott van a villanyszerelés, eddig csak lógó vezetékeket láttatok a fotókon. Beszereztük a kaputelefont, és készülnek a lámpaburák a konyhába.

8. Extrák, bohémságok, el nem árult meglepetések.

Egy szó, mint száz, lassan összeszedjük magunkat és újra belelendülünk. És persze továbbra is tudósítunk.


Babarczy Veronika


Íme a kulisszák legmélye:

leszakadt redony.jpg